НачалоНовини 2018/10Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

15.10.2018 - Седмият „Фестивал на кестена“ събра стотици гости

На 13 октомври се проведе седмото издание на Фестивал на кестена в село Коларово, община Петрич. Събитието събра стотици гости от страната и чужбина. Директорът на Дирекция на природен парк „Беласица“ поздрави всички присъстващи с хубавия празник и пожела тази благородна мисия за съхраняване и популяризиране на българското национално богатство - кестеновите гори да продължава и в бъдеще. Посетителите имаха възможност да опитат от традиционните  специалитети  на домакините от Подгорието на планина Беласица и да научат повече за кестените, културата и обичаите на местните хора.

Официални лица в  мероприятието бяха: кметът на село Коларово г-н Атанас Гошев, кметът на Община Петрич г-н Димитър Бръчков, народният представител г-н Георги Динев, заместник областният управител на област Благоевград г-жа Антоанета Янчева, директорът на Регионална дирекция по горите - Благоевград инж. Георги Янкулов и директорът на Природен парк „Беласица“ г-н Добриел Радев. По покана на организаторите  присъстваше и г-н Коста Яневски  - кмет на Община Струмица, Република Македония.

 „Фестивал на кестена 2018 г.“ се организира от ПП „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите  с подкрепата на Югозападното държавно предприятие и Община Петрич, в партньорство с Българска фондация „Биоразнообразие“ и Пирински туристически форум, както и с активното участие на кметовете и читалищните секретари на подгорските села, Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ град Петрич и Средно училище „Васил Левски“ село Коларово. 

Дирекция на Природен парк „Беласица“ отправя искрени благодарности към всички граждани и институции включили се в организирането и провеждането на „Фестивал на кестена 2018 г.“!

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност