НачалоНовини 2021/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

16.07.2021 - Незабавна реакция на Регионална дирекция по горите – София след сигнал за незаконно бране на боровинки.

Екип на Регионалната дирекция по горите – София реагира незабавно на сигнал на младежката природозащитна организация – НЕМО, за незаконно бране на черна боровинка в района на Златишко-пирдопската част на Стара планина, в подножието на връх „Паскал" и местността „Коритата".

"Изключително сме благодарни за светкавичната реакция на служителите на РДГ София, които незабавно се отзоваха на нашият сигнал, съставиха актове на нарушителите и по този начин предотвратиха поражения върху черната боровинка " – споделиха от Сдружение "НЕМО".

Активният сезон за бране на черна боровинка е в самото начало. В момента част от плодовете  са още зелени. През следващия месец са предвидени интензивни проверки за този вид незаконни прояви. „Всеки ден екипи на Дирекцията ще присъстват на местата с най-интензивни нарушения, каквато е практиката и през минали години", коментира инж. Стоян Тошев, директор на РДГ София. 

Съгласно Закона за горите, санкцията за незаконно бране на плода е от 50 до 500 лв. През миналата година наложените глоби са за 1500 лв. Инспекторите на дирекцията са задържали 150 кг. боровинки.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност